Romeo & Gipsy

Premium Recomandat

     Nascut la Bucuresti , la 5 Mai 1973, intr-o familie cu o traditie in muzica lautareasca de peste 100  de ani , Romeo a inceput sa studieze vioara la doar 7 ani . Desi  a fost indrumat inca de mic copil , catre muzica clasica , tanarul Romeo Namol a fost mereu atras de ritmurile lautaresti , bucurandu-se, la doar 14 ani , de succesul primei petreceri la care a fost invitat sa cante alaturi de unchiul sau , Mihai Namol si Leonard Iordache , fiul maestrului Toni Iordache.

     In aceeasi perioada a fost invitat sa cante alaturi de Romica Puceanu , experienta care i-a marcat parcusul dezvoltarii sale artistice si despre care afirma ca l-a onorat profund .

     A absolvit liceul de muzica Dinu Lipatti iar la varsta de 18 ani a fost admis in Amsamblul Studentilor (PREOTEASA) unde a activat timp de 2 ani , participand la mai multe festivaluri din tara si strainatate .

    Contactat de Damian Draghici in 2006 , pentru a pune bazele unui proiect cultural menit sa promoveze muzica traditionala lautareasca , Romeo Namol a spus "da" proiectului cunoscut ulterior ca "Damian & Brothers" , unde a activat timp de 3 ani si in cadrul caruia a cunoscut succesul scenelor mari nationale si internationale .

    In 2010 , ghidat de motto-ul: "AVEM UN SINGUR  DUMNEZEU IN FATA CARUIA SUNTEM EGALI , NE DEOSEBESTE DOAR SUFLETUL", Romeo Namol initiaza propriul proiect muzical , Romeo & Gipsy , care poarta amprenta sufletului sau si care este menit sa pastreze , sa promoveze si sa continue traditia de peste 100 de ani a familiei sale , muzica traditionala lautareasca .