Cristina Spatar

Premium Recomandat

Debutul pe scena muzicala romaneasca si l-a facut cantand muzica folk impreuna cu sora sa, Narcisa, la varsta de 12 ani. Nu ratau niciun festival, in acea vreme, toata lumea auzise de surorile Spatar pentru ca nu exista nici un concurs de la care sa se intoarca acasa fara un premiu. A fost o perioada extrem de frumoasa din viata artistei, plina de impliniri pe plan profesional.

A debutat oficial in cadrul festivalului de la Mamaia ’91, din 400 de tineri aspiranti au fost alesi opt, printre norocosi numarandu-se si Cristina. A urmat o perioada dureroasa din viata ei, mama ei s-a imbolnavit de cancer si s-a stins din viata. Dupa acest eveniment nefericit, Cristina se decide se urmeze o cariera muzicala pentru ca mama ei si-ar fi dorit sa urmeze acest drum.

In 1998, la 26 de ani, a venit in Bucuresti si l-a cunoscut pe Roby G., un compozitor extrem de apreciat pe atunci, el fiind cel care a incurajat-o sa cante muzica R'N'B. După doi ani de lucru in studio, cu sprijinul Media Pro Music a aparut primul ei album, intitulat „Ramai langa mine". Piesele care s-au remarcat au fost: „Tu esti viata mea" si „Intoarce-te la mine".

Cristina Spatar se poate mandri ca a fost printre primele cantarete din Romania care au filmat un clip pe pelicula in regia lui Bogdan Albu. Imediat dupa aparitia albumului, a plecat in turneu cu trupele Exotic, Valahia si LA, avand un succes rasunator. In aceeasi perioada, a frecventat cursurile unei scoli de modeling si bune maniere, insa nu s-a regasit niciodata in cariera de model.

In 2002, a lansat albumul "Mesaj de Dragoste", dedicat in intregime mamei sale. Urmatorul album “Fara egal” a aparut in 2006, iar piesele “Totul pe o cartefeat. Grasul XXL si “Fara egal”  feat. Tatae s-au bucurat de un real succes. Apoi a intrat relativ repede in studioul de inregistrari, pentru a pregati in amanunt cel de-al patrulea album intitulat “Believe”. In paralel, in 2008, a semnat cu National TV pentru emisiunea „Secrete", pe care a moderat-o un sezon si a filmat clipurile pieselor „Amore" si „A fost odata". A fost aleasa sa reprezint cea mai exclusivista firma de bijuterii din Romania, „Vendome Fine Jewellery", patronata de Elgar Asher.

Pe plan personal, urmeaza o perioada fericita pentru Cristina, se casatoreste cu Alin Ionescu si da nastere primul copil, Albert. De asemenea si pe planul profesional lucrurile merg foarte bine, datorita piesei “Go High", compusa de Ionut Radu, a reusit sa intre pentru prima oara pe radio, dupa opt ani de la debut. A avut un succes enorm pe posturi precum ProFM, Kiss FM si Radio ZU. Videoclipul acestei piese, regizat de Iulian Moga, a fost si el extrem de bine primit de catre public.

In 2010, a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Believe”, care a fost rezultatul unei munci ce s-a intins pe parcursul mai multor ani. Este proiectul care o reprezinta cel mai mult pe Cristina, in care a investit enorm sufleteste si in care si-a pus multe sperante. Pentru ca a terminat cu brio cursurile Scolii de Televiziune, unde a invatat o multime de lucruri noi si interesante, si-a indreptat din nou toata atentia catre muzica. In 2011, a lasant videoclipul piesei “Embrace”, regizat de Dragos Buliga.

In 2014, a semnat cu Red Clover Media, lansand totdata si single-ul “Zambesc” produs de HaHaHa Production, cu un videoclip filmat in regia lui Iulian Moga.